Despre Ana...
Cum ai ajuns sa lucrezi in domeniul florilor?
Pasiunea pentru flori a inceput in floraria mamei, unde imi petreceam vacantele de vara. Insa chiar daca m-am mutat pentru a urma facultatea in Bucuresti, am continuat sa ma bucur de flori. Imi cheltuiam bursa si banii castigati din joburi part time pentru mici proiecte florale, noi experimente florale, combinatii de culori si flori inedite. Cu timpul, am inceput sa primesc cereri de la cunostintele prietenilor care se indragostisera de buchetele vazute, astfel ca am inceput sa ma vad cu alti ochi mica mea pasiune de atunci.
Ce te atrage in meseria de designer florar?
Sunt multe parti frumoase in designul floral. De la incantarea de a cumpara flori si a alege dintr-o gama din ce in ce mai larga de soiuri, la bucuria de a transforma intr-un mod surprinzator materia bruta, dar mai ales zambetul celor ce primesc creatiile finale. Faptul ca reusesc sa imbunatatesc ziua persoanei care primeste florile, este principalul motor al meseriei, de aceea tin mult la calitatea produsului final.
Ce specializare ai urmat?
Anii petrecuti in floraria mamei au fost cei care mi-au pus bazele in aceasta meserie, unde am invatat cum trebuie ingrijite florile, dar si despre modul de functionare al unei florarii.
In 2009 am urmat un minunat curs de Wedding Florist la 'Boerma Instituut - International Floral Design School Holland' din Aalsmeer, Olanda unde am studiat si aplicat tehnici de lucru pentru buchete de mireasa nonconformiste, tipuri inedite de aranjamente florale si in mod special stilul olandez.
Ce surse de inspiratie ai?
Florile si destinatara sunt principalele surse de inspiratie. Pornesc sirul gandurilor de la mesajul pe care vreau sa-l transmita buchetul, si ma bazez mult pe cromatica si textura. De multe ori vasele folosite imi transmit forma si compozitia aranjamentului, procentul de flori versus verdeata, spatii libere versus aglomeratie florala.
O sursa minunata o reprezinta si moda, iar florile sunt excelente accesorii. Buchetul de mireasa este primul accesoriu al miresei, si trebuie sa fie in concordanta cu personalitatea acesteia, cu rochia, cu evenimentul.
In fiecare an apar noi si noi soiuri de flori, care inspira designerul prin forma, parfum, culoare.
Ce fel de servicii oferi?
Ma bazez pe designul floral pentru evenimente (nunti, botezuri, corporate), insa si pentru micile ocazii de zi cu zi. Fie ca este o zi de nastere, o aniversare, sau doar un moment in care dorim sa-i spunem unei persoane dragi ca este speciala.
De asemenea, am inceput sa sustin si o serie de ateliere si workshopuri pentru pasionatii de decoratiuni florale. Practic impartasesc si altor iubitori de flori din micile secrete invatate de mine.
Care este floarea ta preferata?
Este probabil cea mai grea intrebare pentru un florist. Imi plac florile mai putin comune si ma bucur la fiecare aparitie noua in depozitele de flori. Sunt indragostita de Amaryllis (pe care il am adesea pe birou), de Muscari, Helebores, de trandafirii David Austin pe care mi-ar placea sa-i pot creste in gradina din fata blocului,de Daliile Cafe au Lait, dar cel mai mult mi-as dori o gradina plina cu maci rosii.

Flori pentru nunti Flori pentru botezuri Flori pentru momente speciale
 
 
 
FLOWERS BY ANA
Despre Ana
Contact
PRODUSE / SERVICII
Buchete de mireasa/nasa
Lumanari de nunta/botez
Decoratiuni sali
Decoratiuni pentru momente speciale
 
www.facebook.com/FlowersByAna
©2024 Flowers By Ana